Monessa mukana

Mika ”Kusti” Gustafsson aloitti huolto- ja varaosa-alan yrittäjänä kolmekymmentä vuotta sitten.

Ensimmäisiä autoja korjailtiin omakotitalon autotallissa, josta yritystoiminta siirtyi liiketiloihin Käsityökadulle.

–Käsityökadulla korjaamotilat saatiin varaosaliikkeen kanssa ensimmäisen kerran saman katon alle, Gustafsson muistelee yrityksensä alkuvuosia.

Käsityökadulla Varaosapiste toimi viisi vuotta ennen kuin Gustafsson yrityksineen muutti Käpykankaalle entisiin Varkauden Auton tiloihin.

Varkauden Varaosapisteen liiketoiminnan Gustafsson möi sittemmin OK Suur-Savon hallinnoimalle Karla Varkaudelle.

Nykyisin hän pyörittää Varkauden Automaalaamoa Tokin pysäkillä.

Gustafsson kokee hyvän asiakaspalvelun ja asiakkaiden tarpeiden huomioimisen tärkeäksi.

–Asiakaspalvelussa luottamus on a ja o. Asiakkaiden tyytyväisyys on minulle ensiarvoisen tärkeää.

Hommat hoidetaan

Mika Gustafsson on tullut tutuksi myös Autoliiton Varkauden osaston toiminnasta.

–Olemme järjestäneet usea-na vuonna Vuoden Turvallisin päivä -tapahtuman, joka on koonnut eri liikenneturvallisuustoimijat yhteen.

Gustafsson on nähty eri tapahtumissa myös vanhan televisiosta tutun Team Ahma -sarjan Saabin ratissa.

–Tiepalvelukyltillä varustettu vanha Saab laitettiin kuntoon Petri Tarkiaisen kanssa. Se tuli alun perin meille korjattavaksi Jyväskylästä ProCar Servicestä.

Gustafsson on mukana myös Lions-toiminnassa.Varkaus-Koskenniemen jäsenenä hän on osallistunut moniin tapahtumiin, joissa tarkoituksena on ollut kerätä varoja apua tarvitseville.

–Lasten ja nuorison syrjäytymisen estäminen sekä huumeiden vastainen toiminta ovat keskeisellä sijalla toiminnassamme. Toki vanhukset ja sotaveteraanit kuuluvat itseoikeutetusti tukemme piiriin, samoin kuin hätään joutuneet perheet.

Finntriathlon tapahtumissa ympäri Suomea Gustafsson toimii aktiivisesti liikenteen ohjauksen järjestäjänä. Varkaudessa on järjestetty lukuisia Tieturva 1-kursseja, jonka hyväksytysti suorittanut pätevöityy liikenteen ohjaajaksi.

Mies viihtyy myös Varkauden moottoriurheilukeskuksessa. Moottorikelkkaharrastus kuin eri ratojen rakentamishankkeet ovat tulleet siellä hänelle tutuiksi.

–Moottorikelkkaharrastus alkoi moottoriurheilukeskuksesta ja parhaillaan sinne ollaan rakentamassa mk-atv -sprinttirataa, joka sopii moottorikelkkojen ohella myös mönkijöille, useita pokaaleja ja SM-mitaleita moottorikelkkailun legends -luokista napsinut Gustafsson kertoo.

Vaimonsa Mervi Aihkisalo-Gustafssonin kanssa yrittäjäpariskunnalla on Varkauden Kauppakadulla sijaitseva kivijalkaliike Kultapaja Jalo, jossa asiakas voi teettää vaikkapa uniikkituotteen perinnöksi saamastaan korusta tai sormuksesta.

Mika Gustafssonilla tuntuu löytyvän aikaa toisten auttamiselle.Tuttuja sanontoja ovat: “hoidetaan homma, pian minä teen sen kuntoon.”

Kun miestä kuuntelee, voi todeta hänen nauttivan vauhdista niin kilparadoilla kuin päivittäisessä työelämässäkin.

Joskus kiireiselle yrittäjälle jää vapaa-aikaakin.

–Viihdyn vapaa-aikoina metsästyksen ja kalastuksen parissa.

 

MikaG.jpg

–Michael Kors -kellojen Outlet-myynti Kultapaja Jalon joulunavauksessa 15. marraskuuta kello 12-18. 20:lle ensimmäiselle maksavalle asiakkaalle on luvassa yllätyspaketti Outlet-myynnin aikana, Mika Gustafsson kertoo.